· 

Xavier short

Xavier short uit de LMV

Voor grote mijn zoon van 13 en manlief heb ik de Xavier short gemaakt van french terry stof. Het patroon hiervoor kun je vinden in de laatste LMV.

 

Manlief heeft zelf de stof uitgekozen voor deze short en heeft een stoere decoratieve steek gekozen voor de afwerking van de zakken achterop de short.

Voor zoonlief de kleinste maat en dan voor dat smalle kontje 4 cm smaller gemaakt. Hij mocht zelf een paar keuzes maken en koos voor dezelfde stof als zijn vader, ook heeft hij een stoere decoratieve steek op de B590 kiezen van 9mm breed gekozen. Zoonlief koos voor een stoere afwerking van de zoom. Deze heb ik naar buiten omgeslagen en op 4 plekken doorgestikt.

 

De binnenzakken heb ik in tegenstelling van het patroon geheel uit french terry gehaald en omdat ik geen dunnere elastiek had heb ik beide voorzien van een 4cm breed elastiek. Om toch een mooie tunnel voor het koordje te creëren heb ik een extra lap stof aan de achterzijde gestikt waar het koord doorheen kon.

 

 

Leuk en makkelijk project waar de mannen er wel meer van willen voor de zomer.