· 

DIY Vilten tas

Tas met vilt

 

Mijn eerste tas op mijn nieuwe liefde, de Bernina 590😍

 

De stof heb ik al jaren in mijn kast liggen. Gekregen voor mijn verjaardag van mijn schoonzusje. Maar mijn machientje kon de dikke laag stof niet verwerken helaas. Maar afstand nemen van de stof kon ik ook niet.

 

Gelukkig maar, want vorige week kwam daar mijn nieuwe liefde over de drempel. De Bernina B590......

 

Wauw wat een machine, geruisloos en met gemak stikt deze door vele lagen stof heen. en wat een gemakken zitten erop! De kniehevel en de automatische draad knipper. Echt geweldig!

 

Ik koos voor dit project even een makkelijk patroon. Ik vond het patroon op de site van de knip met een duidelijke beschrijving erbij.

 

Nu, om vilt mooi recht te knippen moet je eigenlijk een snijmes en mat gebruiken. Dus bij deze een tip, ik ga er gelijk eentje aanschaffen.....

 

Ik had een dunne  keperband die erbij past, alleen wel te dun voor bij het vilt. Daarom deze dubbel gestikt met een mooie overlock steek met paars garen. Om het fijn op je schouder te kunnen dragen heb ik er een randje van vilt onder gestikt. 

 

Ik had eigenlijk nog een mooi borduursel op de achterzijde gewild zodat je deze aan beide kanten kunt dragen. Alleen zit de borduurmodule van de Bernina B590 nog even in de doos. De software staat al wel op de computer. Maar daar moet ik echt even rustig de tijd voor nemen om dat mij eigen te maken. Voor nu dus maar even zonder gedaan.

 

De tas zelf is met een uurtje heel goed te maken. Je hoeft natuurlijk niets af te werken. Wel is het even lastig om als laatste de bodem erin te zetten. Dan zit de stugge stof wel een beetje in de weg.

 

Ik ben trots op het resultaat, het is erg leuk om te doen. Er gaan zeker meer tassen volgen. De volgende stof ligt al klaar😊

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

 

Liefs,

 

Kyr

 

 

Zelf piping band maken en verwerken

Voor dit project heb ik de Leonie tas van “mijn tas” gemaakt. Ik had niet al te veel stof over voor de piping band dus heb het gemaakt met reststukken stof. In deze blog laat ik je zien hoe jij dit ook kunt doen. Zo sonde als je een hele lap stof moet gebruiken om een piping band te maken, toch?